Podjetje LESK d.o.o. je leta 1989 sklenil ustanoviti Marijan Pelin, da bi združil svoje znanje in podjetniški talent. Spomladi 1990 je bilo podjetje ustanovljeno in je začelo delovati na Frankolovem, v zasebnih prostorih kot družinsko podjetje. Ker je bilo vodilo ustanovitelja, da »ni potrebno, da si največji, ampak najboljši«, je podjetje s svojimi kvalitetnimi izdelki hitro prodrlo na trgu in si ustvarilo sloves resnega in zanesljivega dobavitelja, takrat predvsem nagrobnih sveč. Zaradi povečanega povpraševanja so proizvodni prostori hitro postali premajhni, zato je bilo treba poiskati novo, primernejšo lokacijo.

Spomladi 2001 se je proizvodnja in skladišče preselilo v nove, 2500 m2 velike prostore v Slovenskih Konjicah, sedež podjetja pa je ostal na Frankolovem. Tako so nastali pogoji za nove tehnološke rešitve, prostor za novo strojno opremo in veliko boljšo logistiko. Podjetje se je lahko posvetilo širitvi proizvodnega in prodajnega programa ter razvoju več lastnih izdelkov. Med drugim je podjetje LESK prvo razvilo pokrovčke za termo sveče iz posebne plastike, ki so primerni za večkratno uporabo. Proizvaja pa tudi kvalitetne stroje za izdelavo stenjev in sveč.

Danes zaposluje 15 oseb, ki skrbno in natančno izdelujejo sveče iz najboljših parafinov. Zato so sveče LESK zelo cenjene tudi v sosednji Avstriji, Italiji, Romuniji, Nemčiji in na Finskem.V Sloveniji smo dobavitelj večini velikih trgovskih verig, pogrebnim podjetjem in mnogim manjšim kupcem. Tudi zato, ker so naše sveče izključno nalite s parafinom. Letno ga predelamo cca 1000 ton. Še naprej si vztrajno prizadevamo, da bi ugodili vsem željam naših kupcev, tudi kadar želijo kaj posebnega.

»Nikoli nismo hoteli biti največji, pač pa najboljši!«